Three section drawings were examined from a previous class assignment. A landscape of inhabitation was to be created out of these drawings.
A collaged section view of massive spaces was created. These spaces are carved and assembled into a hillside. A sense of perspective is lost in the drawing, so one cannot tell what is directly in front versus pulled away. Is a large beam containing a space curving towards the viewer? Or flat against the two-dimensional page? Where is the built mass and where is the natural slope? The only sense of perspective or inhabitation is displayed through a single string, this glowing thread which wraps throughout the project. This string gives some understanding of the forms present, as well as lighting up the dark and cold spaces of the section.
The original three sections are seen below, as well as the initial combination for the assignment.
Back to Top